Monday, February 28, 2011

jom main masak2 tapi mengenyangkan =)

huh !! dah lama aku tak try skill masak aku ni..tiba-tiba je ptg ni teringin nak mkn jemput-jemput/cekodok/bebola tepung(ini rekaan semata-mata) =)


INGREDIENTS/BAHAN-BAHAN

- kucai
- carrot/lobak
- potato/kentang
- tepung gandum/flour
- air garam/water salt

lobak + kentang + kucai

WAYS/CARA-CARA

i-parut/potong dadu/potong bentuk bintang lobak dan kentang
ii-potong kucai sepanjang 1cm/1inci (ikut suka hati)
iii-tuangkan air garam/water salt sedikit demi sedikit ke dalam mangkuk yang berisi tepung/flour sambil gaulkannya
iv-setelah tepung td jadi semi-liquid,masukkan lobak + kentang + kucai ke dalam mangkuk tepung semi-liquid dan gaulkannya sehingga sama rata
v-masak ramuan td pada kuali yang panas.(ambil sudu,cedok ramuan,tuang dekat kuali yg ada minyak)

semua bhn dicampur dengan semi-liquid tepung

SIAP!!!! apa lagi... makan yookkk !!!!!!(nada memaksa)






akhirkatadaripadasayayangsangatsukamemasak : cuba,try la masak cekodok ni..hehe..sedap dan puas sebab kita dah pandai masak untuk minum petang..nggee~~ SELAMAT MEN-TRY !!



Sunday, February 27, 2011

eyh!! love this song

aku skodeng punya skodeng..jumpa lagu ni..girl ni sedap la nyanyi..lirik dia best..laki ni agk kureeng sikit..tp,not bad (aceceh! komen macam sore aku sedap sangat)

enjoy this song !!!

dah start merindui..ngee~

haha..sapa la yang malang sangat kena rindu ngan aku tu??
hehe..firstforall,this guy not my lover or watever uollz think..
this is my new gilergiler friends..yup! happy gler text ngan dia,sbb dia ni jenis layan otak aku..xd hal la klu nk maki hamun level  yg pling tnggi kat highland towers tu(ops!highland towers da roboh lol) ok now aku dah merepek.. -_-

firts we meet(eyh!ta penah jumpa ok) kat kgchat ..well,aku klu borink tahap nak mati anak aku slalu chat..saje jek..borink2..then i saw nick AFIEQ !!! (teruja ok) aku teros p2p(bkn mcm game psp tu ea,p2p ni private chat) ngan dia..hehe..chat and chat dan chat lg..dia bkn jenis yg gatal,jenis giler2..chat guna kau aku tu !! syok weyhh..then dia minta fb aku..aku bg la.then dia add aku (oke tika,ko citer la semuanyee sampai ta pyh ad privacy lgi pasal ko ngan dia) then kit aorg keep in touch..

tiba2 pada suatu saat yang sadis (drama lebih) dia senyap je...huhu..tak sampai 1 ari dia senyap jek..aku da rasa mcm rindu(rindu ke??)eyh! ntahla..tp rasa la mcm kehilangan mmber yg satu kepala..ok,nak nangis jap :'( (babiss,tacing nak mati pehal ni)

rupanye dia senyap sebab makcik dia dtg..almaklumlah,dia kn tgh mc sebab xcident..mkck dia pon melawat la dia dlm jangka masa yang lama sangat (ikut suka mkck dia la nk melawat bape lama)..hehe..dia pon ckp dia imy kat aku taw !! (terharu plus bangga plus stop berangan bukan2)


MOTIF : bosansangatsangat sebab tu aku mencarut benda yang tak patut aku mencarut ni =p


kesimpulanyangdapatdisimpulkandaripadaentryni : tak payah nk syok sendiri,member is more better than everything <3


Saturday, February 26, 2011

tacing-tacing plus youtube time !!

tadi aku skodeng blog syuhada SB ( klik la klu nk join sesi skodeng mengodeng) then entry terbaru dia pasal artis utube..wah !!! aku suke giler artis2 utube ni..hehe pensibuk jugak nk loike loike artis utube..

then aku try la dgr lgu ni..ni huh..tak nmpak ke???eysshhh!!!kat bwh ni la..


there is it !! nak tau sebab apa aku tertarik menarik kat lagu ni?? sebab lirik dia aku suke..not only the melody(ek ele..melody biasa je la but nice)..try la dengar..klu tak nak try lantak kau..aku tak paksa -_-

____________________________________________________________________

huh!! lagu ni aku fine sendiri..dah lama dah jumpe..this guy org singapore !! auucchh.. hensem plus comel plus i loike you <3 (sapa yg tak sependapat ngan aku yg dia ni ensem,i dont care..haha..open your mind dear,smua org lain taste kn? )

this song ni agak meleleh sikit plus macam nk tacing-tacing boleh la dengar..memang layan~~

__________________________________________________________________

this another song that i get from the singer yg diperkenalkn oleh syuhada SB.. fynn jamal..tak penah kot aku layan lagu sampai macam nak tacing lelebih sangat plu rasa macam ada dekat dlm teater..haha.dia punya lagu semuanya mcm ala2 a.samad said punya ayat..budak sastera kot..ayat dia and cara dia sampaikan mmg penuh dgn penghayatan..enjoy and feeling this song till your soul.(bahasa aku memang terabur.harap maaf ye).ngee~~


plis hear this song with silent surrounding and begging you to understand what she want to tell..thumbs up to fynn jamal !! <3

____________________________________________________________________


okok..sampai sini jek aku dapat coretkan..acecehh..ayat nak dramatis je..tak boleh bla kan?
myheadpusingpusing..mystomachsakitsakit.. tidur time !! xoxo <3

Friday, February 25, 2011

DOTA

as salam

DOTA?? whats that? food? gadget ? or drug?? oohhh!! for my opinion dota is drug that make many of boy in the earth forget of enjoying their life.. why must i talk like this? of cause la the boys that play dota not enjoy their teenagers time because their life will spent from 1 till 6 hours just sit infront of the pc in a day and play the game ( yup! dota ni game actually dan bkn drug)

BAD EFFECT FROM DOTA

-waste your time
yup! it waste your time meyyhh..just imagine that you sit infront the pc till 6 hours.6 hours???????? (tak perlu byk sgt question mark ko tu) so long time..in 6 hours we can do many things..for example,cook,wash your busuk cloth,help your mom(membosankan sgt lol !!) exmple lain such karok,watching movie with friends,the good one,korang pegi la buat charity.. =) kengkawan plus sapa yang addicted kat dota tu,fikir la elok2..6 jam hanya dduk dpn pc..tak dpt apa2..bontot kematu ada la -_-

-destroy your nice plus beautiful eyes
6 hours infront your pc? your eyes will dry then it may cause you get dimn (rabun oke anak2)..doktor sendiri cakap yang kita tak boleh ngadap komputer terlalu lama..

-break your relationship
what!!!its not immpossible oke?? just imagine if our BF addicted dota then must play the game at least 6 hours a day non-stop..bila masa dia nk spent time dengan kita?tell me when can we go for a date like our first date yang keluar dari pagi sampai ke senja tu? bila makwe dah bebel..mula la ckp dia kongkong la..apa la..then the conclusion without thinking other feelings is break or lebih tragis PUTUS (nada sedih banyak sekarang ni..) 

okay sekarang saya sangat la ber-emosi sebab saya sangat tidak suke pasal dota (btw,aku nk try men game ni..just nk tgk aku addicted ke tak ngan game ni) sebelum cik delly saya ni meletop gara2 kena hemaps dengan saya akibat tdk dpt kawal emosi saya yang agak hot2..better i go to sleep =)


p/s: ini cuma opinion dari saya..kalu korang tak bape nak puas hati dengan ayat2 di atas,pliss dont read this entry lagi..saya tegaskan lagi sekali,ini hanya OPINION saya sahaja..siapa yang nk bagi tau yang dota ni ada kebaikannya,sila la komen tanpa segan silu..sekian.gtg nite <3


Thursday, February 24, 2011

you make me smile =)

haha..mesti ramai yg tertanya-tanya sapakah gerangan empunya bdn yg wat aku senyum2 goat mlm2 mcm ni..
JENGGGG...JENGGG...JJEEEENNNG... (nada penuh suspen)
hehe..ta nak gtaw pon !!

thanx ye awk di sana sebab buat saya senyum2 goat mlm2 buta mcm ni...( still senyum mcm kerang busuk )
eysh !! udah la tu tika..ta abes2 nak berangan jek..



kalau saya jadi bunga?
saya jadi kumbang,kumbang boleh isap madu bungan (siyes ni jwpan yg jht)
kalau saya jadi kucing?
saya jadi tikus,nnti kucing ley men kejar2 dgn tikus kat tmn (siyes aku ta kan mkn ko punye sbb nnti aku yg sedih sebab kehilngan ko )
kalau saya jadi burung?
saya jadi manusia,manusia boleh mkn burung (jwpn ni sungguh tak romantik !! )

awak kat sana buat la sy senyum sampai bila2 ea =)
ok.. aku ngaku aku tgh tergaru-garu sebab gatal sgt time ni =p

imysm !! <3
terlebeh sudah la ko tika..ntah dia miss ko ke tak..perasan tahap cipan babun la ko ni -_-

ok..ngantok dah ! bubye =)

Wednesday, February 23, 2011

ronggeng r0nggeng time with dila

dila : kita jumpa dalam pukul 1 lebih ea..ayh kita ada meeting
tika : huh..okok..awal lagi bgtau boleh yunk ?? (actually time ni ngah buzy skodeng blog dila..hobi baru ni..baru je nk jinak2 jadi penskodeng bertauliah)

great !! teros tutop lappy then mandi..

oooohhhheeemmmmjjjiiiiii !!! dila dah KURUS !! yup ! aku memang jeles la giler..aku ni tak kuruskurus pun =(
awesome..mmg cantek pluss comel dia tadi..huhu..tape tape..aku pon comel jugak =)  (ayat nak puaskan ati sendiri)
jalan2...ronggeng2(means jalan tanpa hala tuju yg tepat) then kita org cotcetcotcet kat resepi rahsia..almost 2 hours kte org kat situ..dok gosip plus citer jalan hidup masing2..
memang AWESOMEEEEEEEEE.. kenapa mesti tekan capslock?? sbb aku nk highlight plus metaforakan bergosip tadi mmg best =)

huh ! lupe..tadi aku ngan dila tgk citer 'sini ada hantu'
haha..citer ni memang mengong plus stupid2 chicken sbb dia tak berapa seram dan sangat budak2..
terkejut jela sikit..hehe..nasib tadi kat wyg ada 8 org termasuk kte org..yg lain semua couple. bila org dah sikit,kte org pon jerit jela mcm wayang tu bapak kte org punye.MEMANG BEST !

okela..korang layan jela pic ni..lebiu dila <3


memang sedap !! nyum...nyummm

ni la DILA !!! comel kan ??

ok ! ni lagi comel =)



loikeee this !!

muka budak mucuk -_-

a kiss for u !! muacchhhxxxx


loike loike





the end of our date =)

tag =)

hehe..lampi betul kan aku ni (baguskan ngaku diri sendri lampi )..sorry cik fana aka m!ss bersin aka idung cantek (actually nk ckp idung besar tapi mcm tak sampai hati -_- ) ahakss
okok..tengs for the tag !!


THREE NAMES I GO BY

ka ( mmber ramai pnggl mcm ni )
tika ( pnggln dlm fmly )
dottie ( yup ! kakak2 and bonda yg sengaja bg nama ni sbb dia org kta aku mcm dottie -_- )

dayang nur faizah/siti sara (huh !pelikkn?? no komen )





THREE PLACES I HAVE LIVE

Kluang ( my home sweeet home ) 

bilik tidur ( menghabiskan masa yg sgt berharga kat sni )

jaybee ( tak selalu,kadang2 jek )




THREE TV SHOWS THAT I WATCH

raja lawak (suke tgk zizan) 

ghost adventure ( penakut tapi tgk jugak ! last2 nak g tandas takut )
the fairy oddparents (memang tak matang -_- )




THREE PLACES I WANT TO GO

syurga firdauss (insyallah)
paris (nk my future hsband lamar aku dekat ngan eiffel, bru romantikksss )
Makkah



THREE OF MY FAVOURITE FOODS

double cheese burger

lamb chop 

eskem vanila kon mcdonald


THINGS I AM LOOKING FORWARD TO

husband ( gatal kn? )
sports car

happinness (skunk tak ckup happy lg )



THREE PETS YOU HAVE OWNED

Lipas

nyamuk

semut



THREE FRIENDS WHO WILL REPLY

farhana ghazali ( si idung comels )
ahmad azwan shah (siapa ni? -_- )

aidil asyraf (si gemok )





THREE FAVOURITE BANDS/SINGERS


6sence 

Apit

hujan







THREE FAVOURITES SPORTS TO WATCH


badminton

football (bila malaysia main jek)

gimnastik







THREE FAVOURITE DRINKS

susu strawberi HL
ice lemon tea ( addicted )

fresh oren



I TAGGED

ain nardir 

dila anak aidil
hana

kak lieyana






Tuesday, February 22, 2011

THANX NURFARHANA BT GHAZALI

TERIMA KASIH ANAK GHAZALI  for your entry pasal bufdae saya !!!!!

SAYANG AWAK !!!

LEBIU...mmmuuaaahhhcccxxxx

ILY !!!! <3 <3 <3

HAPPY BIRTHDAY to NUR ATIKAH !!!!! ( it's me..hehe )

eyh !! arini 22 feb la.. birthday aku 21 feb kn??actually aku lmbat wat entry ni cose life buzy plus not in mood nk cotcetcotcet pasal party yg xbape nk berparty sgt..

ok ! we start now.. kegarisan......sediaaaaa.... MULAAAAAAAA
merepek sudah -_-

haha..oke smlm aku sambut my bufdae kat resepi rahsia..only 3 gadis on that time..me (yang memang wajib dan sudah pasti kena ada), fana/m!ss bersin (my lebiu fren yg berhidung cantek), qila (my fren yang sgt kakak2) =)


kita org plan nk jumpa pukul 2p.m. dekat KM.. TIBA-TIBA ..........



tweet...tweeet...SMS (ada msg !!! siapa ?? siapakah ?? )

fana : ka,aku naik bas dalam pukul 11.30.ala,yang mcm aritu (owh ! fana yg msg..ngat pkwe mana -_- )

tika : (11.30?? mamai ke apa budak ni..kata nak jmpe kol 2..aik,mak dia xkeje ke?? takkn dia naik bas..rajinnya naik bas..) ko naik apa? kol 11.30 ? okok

fana : aku naik bas la.mak aku ada meeting (biasala,org kuat dlm sekolah..meeting memanjang la jwbnya) kalau aku tgu mak aku habis meeting takut dapat keluar ngan kau kejap je =)

tika : (eyh !! siyes terharu la sial.. sanggup kau meredah lautan berapi semata-mata kerana ku !! ) huh ??hehe..okok.. aku no hal. jmpe kat bstnd,nnti kte naik teksi pergi KM (mls nk jalan sebab panas pluss pakai jaket so takut mandi peluh sepanjang aku nk berjalan ke KM )
fana : naik teksi? jalan la..nnti boleh gosip2 (ni la pompuan,pantang jumpa..gosip aje )

tika : (huh !! gosip??bestnyaa..tp tak nak berpeluh..hurm, konfius) sure nk jalan?? aku tak keasah tapi jgn lalu KP (nk taw kenapa?? tak payah tau k )

fana : err..nti la jumpa kat bstand.. k



dah 5 minit berlalu..eyh !! lupa nak bgtau qila

tika : qila,jmpe kol 11.30 ea..kat bstand..jgn lmbat

qila : 11.30?? lambat sikit xpe ea

tika : ok (tak kesah kalau qila lambat sebb dia dduk kat ulu..haha )



huh !! semua sampai tak berapa nak lambat dan tak berapa nak tepat..
great pluss awesome sbb semua pakai ikut tema

apa temanya ????

MERAH !!!!!!!!! (saja pilih merah sebab nak mencapap..lagi pun byk benefit seperti dapat mngesan kawan kita walaupun dari jarak jauh )


macam puteri UMNO x??? XD


masuk je KM kita orang jalan2..masuk kedai kasut..try kasut tapi tak beli ( kita org tak keje so duit mak bapak bagi then kena berjimat )
masuk kedai elianto..try eyeshadow pluss semua yang boleh di-try..
siap suruh cina tu calitkan eyeshadow kat mata fana..mata aku cina tu touch-up cikit..hehe..then kita org bla dari situ..meneruskan perjalanan yang masih jauh -_-
kkkrrrrruuuukkk...krrruukkk.. (itu bunyi perut aku yang agak2 tengah menagih simpati minta di isi )
wey,jom mkn..laparrrrrrrrrrrrrr (muka penuh dengan kesyahduan dan penuh dengan harapan agar permintaan diperserujui)
qila&fana : ok ! jommm
 =) kegembiraan yang amat !!

kita orang lepak kat resepi rahsia..aku treat kek..sorg se-slice..
air bayar sendiri2..sebab bajet melarikan diri



yang ni qila punya


yang ni fana yang empunya..indulgence



it's mine !!!! xingat apa nama kek ni -_-


wah !! siap suruh waiter tu snap gambar kte orang lagi.. waiter tu pun sempat la gak senyum2 gatal ala2 baik la knonnya sebb menolong snap..


huh !! ni yg waiter tu snap kan =) thanx awak

nasib la mkn se-slice je..tu pon tak abes..kenyang pluss muak pluss nk terkeluar semua yg dah ditelan
ada la mmber tu tlg abeskan kek kita org yang tinggal sikit..actually,aku tak taw nama dia (tak senonohkn perangai )


makcik sebelah meja : hari jadi sapa ni??

fana : dia  (jari tunjuk ke arah aku )

aku : (angkt tangan mcm nak jawab soalan dalam kelas..)

makcik sebelah meja : eyh !! kita sama (penuh dengan kegembiraan diwajah) jom ambil gambar

aku : (wah !mcm artis la pulak..xpela..layankan jela..best jugak!! )huh..okok..




macam anak beranak ?? owwhh !! tidak sama sekali..aku tak knl dia pun -_-




then kita org pergi karaoke..buy 1 hour get 1 hour..apa lagi !! lenjan la..hehe..tapi tak sampai 2 jam kita org karok sebab masa jeles ngan kita org..after g karok,kita org g men keta yang langgar2..peh !! best la sioottt..lepaskan geram main benda tu memang best..boleh jerit ikut suka hati..rm5 utk 5 minit..












oowwhh !! times up..qila nak balik sebab takut bas tak ada..fana mak dia dah ambil..aku??? setia menanti ibu yang tak dtg2...while im waiting for my bonda.. i go to popular..
bosannya..nak wat pe eak..huh !! cari resepi

there is it !!









twweeeettt...ttwweeettt..sms

sayang : ibu dah sampai

aku : okok..kejap


balik je,ibu terus ajak pergi beli lappy..i got it !! wana merah..hehe.. tapi not all guna duit ibu..ada jugak guna duit aku..


konklusiuntukharijadiaku : sangat happy !! thanx tok semuanya..fana&qila and my family..thanx juga yang wish kat fesbuk..eyh! lupa nk habaq..fana bagi rantai..sweet..loket bentuk girl..qila bagi teddy..mr.bean..gagagaga..thanx uollz =)









Monday, February 21, 2011

18 sudah =)

hehe..da bca entry sblom ni??
do know what??of cose u dunno because i dun tell u anything right?? hehe
he wish me !!!!!!!!!!! <3 (bahagia la giler)
actually dia wish pon bkn direct ngan aku..dia sruh mmbe aku wish kan..btw,thanx sayang..hehe (gatal pluss menggedik sangat ni pehal !nak mkn kek kaki ke??)
thanx to fana, fatin, jalilah, azie, nadiah, qila, amin(anak pakya), imran (nok), fiqri, wadi(newfren), hana, kak teha, tiqa abdul aziz, mira, kak fye, kak in and my future abg ipar pokli..(giler bapak dia aku rajin sangat samapi tulis semua yg wish..haha,xramai yang wish..tu yg tulis je semua <3 )
thanx uollz for the wish !!!

thanx to bonda sebab jd org 1st wish wlaupon lom smpai time dia..hehe..


ni bukan kek aku pon..google mari =)

Saturday, February 19, 2011

sweeet 18 coming so0n...

xcited? haha...sikit la..sebabnya,tak ada sebab yg munasabah..
what i wish to happen on that day ?? hurm.. i gonna want to make my day that be my memorable and my happierr day !!
haha..actually i wish that i can be treat like before by him..hehe.. why??
because i was treat like a princess by him.. sweet..haha..tiba2 kau syok sendri ni dah knpa??
imposible right?? nevermind.. apa la salahnya kita nak berangan..kn??
apa lagi yg aku berangankan ??
hurm.. kan best if that day, miracle happen and he will  come to me and treat me like i still his love..
haha.. how wonderful plus cheerfull plus tak akan menjadi punya !! hallo girl..come on !! cuba la sedaq diri boleh tak ??

actually entry ni agak mengarut..tapi ada aku kesah ?? =)

HUM TUM

ok..mls nk belok2 nak buat u turn tgu lampu isyrat merah bertukar hijau..so, aku guna highway je k.. 
tadi aku tgk hindustan..APA??? hindustan?? so what ! kalu korang tak suke,xpyh la tgk..biaq pi la kalau aku nak tgk.tak kacau life korang kan??

HUM TUM..hehe..'awak saya' translate dia dlm bhasa melayu.. *mcm sure tp tak bpe sure -_- maknanye
giler best cerita dia sbb cerita dia berkait dengan JODOH..
huh !! ada lagi org percaya kata2 yg sllu org ckp kalau kita frust putus cinta "kalau ada jodoh tak kemana..dia mesti akan jd milik ko jugak nnti"... sapa yang still believe this statement plis angkat bulu roma korang,for sure xramai yang ley angkt bulu roma kcuali time mengigil ksejukan,menahan nak berak or dlm keadaan ketakutan sebab tengok cerita saka jentayu *takut ke?? tak takut la cerita tu
huh !! xpon tgk cerita sundal bolong !!! *takot tak? kalu tak takot jugak lantak ko la
kan da mengarut !! hey u !! *tampar muka laju2 then amek air satu baldi simbah kat muka*
actually story dia mcm ni..hero dia player plus heroin dia baik sesgt.. 1st meet dia org dlm aeroplane nk ke NY sbb dia org sambung stdy kat sna. then bila sampai kat NY dia org terpisah.. after 3 years dia org jmpe semula atas dasar hero dia jd wedding planning tok wedding heroin ni.. 
again dia org separate..after 2 years dia org semula lagi dekat paris..this time husband heroin ni da mati sebab xcident..
after that dia org simpan dalam sentuhan sebb hero ni nk buat heroin ni gembira mcm mna dia org knl dlu.. heroin ni cinta mati kat hsbnd dia,so thap kesedihan xpyh nak ckp..korg yang baru couple 6 bulan kalau da ptus pun rasa mcm nak nk bunuh diri..ni lagi la suami kita sendri.. =(
ooowwwhhh great !! heroin ni happy sudah then hero ni nak balik mumbai..
tak lama lepas tu heroin ni nk dtg mumbai then si hero ni nk knlkan membe dia kat heroin ni utk dijdikan hsbnd baru..
nak di jadikan cerita, kwn hero ni da terpikat kat orang lain..again dia org separate sebab heroin ni rasa sedih sgt bila hero ni xpenah nak luahkan rasa cinta dia kat heroin..
hero ni dia ad wat cerita kartun pasal 'hum' 'tum'..jln cerita dia tak sama ngan jalan hidup hero tp hero dah luahkan semua rasa cinta dia kat heroin melalui cerita ni..
THE end *penat kan baca..pisah jmpe pisah jmpe* dia org jmpe dan heroin tu bg hint then hero pon dah tak nak tanggung perasaan dia,the best ending dia org together..



penutupsegalaceritayangpanjanglebar : kalau dia memang dah dijodohkan untuk kita..jauh mana kita berpisah,lama mana kita tak berhubung..dia mesti akan dtg kat kita semula..so,dont afraid with separation.. and if we love * i mean love is not sayang but cinta * someone..lets he/she happy and not force he/she to acccept u to be the special one.. try to be happy with see someone who we love happy with their life and not be to selfish..  


JAHANAM

ok..before this exited sangat aku nk keje kan ??
NOW !!!!!hahahaha... da benti dah.. sebab??
sebab aku tak happy =)
sebab apa??
sebab crew dia xbest..tak masuk kepala aku =(

now...rasa bersalah sebab...
mana ada rasa bersalah... aku HAPPY sekarang !!
=)

Tuesday, February 15, 2011

NEW JOB COMING SO0N BEBEYH !!

pujaan malaya..owhh owwwhh owwhhh..kau pujaannnn *ni actually lgu pujaan malaya yg aku wat ringtone dan bknlah puisi yang aku buat untuk anwar hadi*
sedang elok je aku dibuai mimpi yg aku sendri xtaw mimpi apa..ada pula orang kacau..gatal sangat tangan nk call2 aku pgi2 ni *sebnrnya time tu pukul 9 a.m*
aku tgk screen..eyh,nombor sapa la ni..nak kacau aku tunggu la pukul 1 ke,ni
pagi lagi la sengal *muka berkerut plus tertanya-tanya sapa yang call ni*


aku : ehem..hello
org sana : hello..ni cik atikah ke?
aku : haah..ye saya *time ni sumpah aku cakap,automatic mata aku terus membesar and tros bangkit.wah !!hebat kan? ni mesti orang nak suruh aku temuduga ni..tapi keje apa eak??kau tgk !! betapa banyaknya aku *
org sana : masa tu awak ada apply keje kat KFC kp(kluang parade) kn??
aku : haah..kenapa ea?
org sana : saya nak awk dtg interview harini boleh? kalau boleg dtg pagi..sbb takut buzy nnti..
aku : owwhh..boleh2..agak2 pukul bape eak? *aku punya senyum time ni sampai ke telinga,kalau boleh rabak dah aku punya mulut sbb senyum lebar sangat..kalau org sana nmpak,mati aku..mesti dia tak nak amek aku keje..muka mcm tak cukup sifat senyum melebar sorg2*
org sana : dalam pukul sebelas ke..bawa salinan i/c ngan maybank 2 keping ea..injection awk amek nexweek tuesday..
aku : okok..nnti saya jmpe awk dekat sana..terima kasih.
punat ganggang wana merah aku tekan





injection??? pukul 11???
peh !! da abes sekolah pon still kena enjek lagi ke??adooyai..
ooowwwhhhheemmmmjiiii !!!!!!! pukul 11??
oke..aku nak siap2..nak comel2..nak cantek2..haha comelKAH???cantekKAH???

calobete !!


wish me luck bebeyh !!

Monday, February 14, 2011

MY LOVE !! *hidup memang perlu berimaginasi*



oke..sekarang memang kecoh pasal mamat ni...siapa dia?? siapakah?? anak menterikah?? artiskah?? pelawakkah?? PAKWE AKUKAH??? semuanya SALAH !!
bagi sesapa yang tak tahu lagi siapa mamat ni..memang rugi giler..nak tau sebab apa? sebab dia BEST !! bila dia speaking.. PEHHH *muka teruja plus mlut ternganga* macam orang putih yang cakap..memang tabik spring la kat dia !! *tangan letak kat atas dahi ala2 tabik hormat masa kawad hari sukan* NOW.dia dekat sydney..stdy..PANDAI TAK?? pandai kan? kan? kan?

oke..kesian dia..nama dia actually bukan mamat tapi ANWAR HADI.. susah nak jumpa lelaki macam ni sekarang.tak tahu la yang kat luar sana tu..tapi,kebanyakkan lelaki yang aku jumpa sangat annoying plus malas plus cakap je lebih,buat tak pun plus bajet macho tapi pada hakikatnya HANCUSS..

ok..serious..im feel in love..haha..bukan sebab apa.tgk video dia buat aku gelak plu senyum sorang2..

video yang ni dia bagitahu pasal teenagers zaman la ni yang sebuk ubah gaya bahasa kita.aku tak perlu kot ulas dengan lebih lanjut..korang tengok then LU FIKIR LA SENDIRI !! *ibarat kata nabil*

VALENTINE

tengok !! siap ada design bantal untuk couple lgi -_-

14 february tarikh yang ditunggu-tunggu oleh couple-couple sedunia..
valentine/hari kekasih sinonim dengan cokelat,teddy bear,bunga,candle light dinner or wat ever..

as muslim,haram seseorang tu menyambut valentine..tapi pernah ke teenagers sekarang ambil kesah pasal hukum hakam ni? *hahaks..aku pun dlu sama dengan jek*


SEJARAH SAMBUTAN HARI VALENTINE

Pendapat mengaitkannya dengan pesta sambutan kaum Rom kuno sebelum kedatangan agama Kristian yang dinamakan Lupercalia. Lupercalia merupakan upacara penyucian diri yang berlangsung dari 13hb hingga 18hb Februari. Dua hari pertama mereka menyembah dewi cinta bagi kaum Rom kuno yang bernama Juno Februata. Pada hari ini para pemuda Rom memilih nama-nama gadis-gadis yang menjadi pilihan mereka lalu dimasukkan ke dalam sebuah kotak.
Setiap pemuda tersebut kemudiannya akan mencabut nama tersebut dari dalam kotak itu secara rawak. Nama gadis yang tertera di dalam kertas tersebut akan menjadi pasangan yang akan menjadi objek hiburan seksnya selama setahun.

Pada 15 Februari, mereka meminta perlindungan dewa Lupercalia dari gangguan serigala. Pada hari ini mereka akan menyembelih seekor anjing dan kambing. Kemudian mereka akan memilih 2 pemuda Rom yang dianggap paling gagah untuk menyapukan darah binatang tersebut ke badan mereka lalu mencucinya pula dengan susu. Setelah itu akan di adakan perarakan besar-besaran yang diketuai 2 pemuda tersebut dan mereka berdua akan memukul orang ramai yang berada di laluan mereka dengan kulit binatang dan para wanita akan berebut-rebut untuk menerima pukulan tersebut kerana mereka beranggapan ianya akan menambahkan kesuburan mereka.

KONKLUSI,KESIMPULAN,TUNTASNYA *macam nak buat karangan bm pulak* hari valentine ni kita tak boleh sambut sebab ia salah satu pengaruh orang yahudi untuk menyesatkan kita orang islam..


p/s:korang yang bercouple-lan tu tak payah la nak sambut-sambut hari valentine la..wat habis duit pun satu hal..more better korang express je cinta/love korang kat psngan korang setiap hari dan bukan hanya pada hari valentine..kan bagus..SAY NO TO VALENTINE !!




KURUS ??


KURUS??? siapa yang kurus?? aku ke?oohhemjii *tangan didada,muka pandang atas,lidah terjelir *
bukan aku la yang da kurus...apela korang ni..tak agak-agak nak cakap aku da kurus =)
actually aku dah ad hobi baru..jeng..jeng..jeng (nada suspen)

joging !!! eyh jap..aku joging ke? yang sebenar-benarnya tanpa ada kebohongan walau sebesar zarah..aku tak joging pon..just walk fast..

tadi pagi dengan rasa yang begitu teruja sekali aku pergi gunung lambak..aku sampai sana pukul 6.56 a.m. awal x??excited taw,aku janji ngan m!ss bersin pukul 7 a.m kat gnung..tapi,dia datang pukul 7 lebey yang hampir pukul 7.30 a.m.
journey kita orang bermula dengan mendaki jalan tar yang berbukit..baru naik bukit da rest,then turun bukit..after that pegi cari playground..semua mainan kat playground tu aku main..except gelongsor..takut aku tersekat kat gelongsor tu *faham-faham jela..bontot kecik sangat *

tiba-tiba aku ternampak tmpt nk buat sit up..apa lagi !! peluang nak kempiskan perut..sit up pass bila tangan aku kat sisi,tapi bila tangan aku kat kepala,aku xleh nk up*terasa begitu konfius dengan situasi ni -_-'' *

huh !! aku ternampak tempat gayut..alaa..yang macam monyet bergayut tu..acecehh..kononnya macam hebat..aku still boleh gayut tapi tak lama sebab aku bukan monyet  -_-
tadi aku ngan m!ss bersin memang banyak berjalan la..joging?? macam tak ada..hehe
bila sampai dekat rumah..aku jadi tidak keruan..badan macam direnyuk-renyuk ibarat merenyuk surat cinta exboyfriend kita..then now,aku sakit perut *maybe effect sit up kot * kaki aku pulak mcm sakit plus lenguh-lenguh *huh!! ni la akibat org tak buat warm up *

harini memenatkan but aku ENJOY giler harini !!

p/s : thanx mak m!ss bersin for the cabbury dengan papa roti

Sunday, February 13, 2011

JOM PEGI SEPITAL !!

oke..time ni excited sangat sampai tak tidur dalam bas =)

yeahhh!!! *nada girang bagai seorang knak-knak yg baru saje diberi selori gula-gula sambil meloncat kegembiraan* dah lama giler tahap cipanzi kot aku tak pegi sepital sultanah aminah..almaklumlaaaa,family aku semua sehat-sehat..nak buat macam mana.tak kan la aku nak buat rombongan cik kiah g sepital semata-mata sbb dah lama tak pegi..alhmdulillah..*bersyukur sbb no more sakit-sakit in my family*

comel tak ?? taman kura-kura dalam sepital..bagus kan?

actually,td aku pegi sepital pon sebb teman m!ss bersin hantar gambar x-ray dada dia tok dibuat laporan by doktor.. she get offer to UPNM...sounds great yah..but she refuse to go there bcause you know,when people talk about TENTERA...what you think can happen there?? kawat..disiplin ketat mengalahkan displin kat asrama penuh..bamping sampi patah tulang blakang..kena marah sampi tahap kita boleh nangis macam anak mati kena gilis lori depan mata kita..kan??ni yg korang fikir kan kan?? aku tau dah..bnda ni jugak la yg org kampung cotcetcotcet pasal tentera.. *saje je wat fakta sendri =) *

owh k !! this is m!ss bersin

tapi for me,kalau kita memang minat..orang buat apa ke,cakap apa2 pun kat kita,kita tak amek kesah punya..mesti kita redhaa je..yela,cuba korang bayangkan kalau orang cakap orang yang korang admire tu dah ada makwe/pkwe,ada korang peduli??mesti korang still usha usha mamat/awek tu sampi korang dapat dia or sampi dia gadoh dengan mkwe/pkwe dia..kn???kn???sebab apa??sebab korang da betul2 admire orang tu..
same to this situation,kalau orang lain sebok cotcetcotcet pasal perkara burok tentang tentera,kalau dah memang minat kita...kita tak kan ambek pusing apa orang lain cakap dan kita ttp go on dengan kputusan kita.. so.. GO GO MISS BERSIN !!!! =)

huh!!!ambek kau..aku nak citer pasal sepital,melalut sampai tentera lak..jahanam..
okok..kita sambung perbincangan kita..hekhekhek..
semalam aku tido kol 3 lebey..then bangun tido kol 5.45am..huhu..giler sekejap aku tido..rasakan !! dah tau nak kena bangun awal yang kau gatalgatal webcam tu sapa suruh?? *muka macam mnyesal tapi lantak kau la..benda da lepas * naik bas pergi jaybe pukul 7..smpai jybe dalam area 8.40 lebeh..sis miss bersin *actually ngan hsband dia skali* yang ambek kte org then drive terus pergi sepital..sampai je kat sepital,kita orang menjajau cari tempat x-ray..adalaa dalam 2 orang kte orang tanya..*menjajau tapi dua orang je tanya..macam apa jek! *
bila dah hntr x-ray tu,pegawai tu cakap xboleh siap harini then dia suruh ambek esok..hakhakhak (ketawa ala2 tercekik tulang ikan) sengal,penat je menerbangkan diri (actually aku tak terbang or naik aeroplne pon,aku jus naik bas ekspress okidla) pegi jaybe tapi laporannya xboleh siap harini..so,laporannya miss bersin suruh membe dia je yang ambekkan esok petang..
after beberapa puluh minit kita orang tggu abg miss bersin,akhirnya penantian kita orang berakhir *macam nak tunggu orang datang meminang setelah sekian lama menjanjikannya..hekhekhek *
kita orang walk walk kat bandar segi empat tepat...miss bersin cari kasut then me find small chipmunks tok my brother (alangkah beruntungnya adik aku dpat kakak sebaik aku)..comelss la gilerss (dapat bayangkan tak betapa comelnya chipmunk tu sampai aku ckp pon mcm org tak betul)


time ni kat PDI..snap pic sambil tggu abg m!ss bersin torayy baju
then..kol 3.00 naik bas balek kluang !!!!!!!!!

gambar dalam bas masa balik xda sebab kepala kita org ting tong plus penat plus tidur -_-


p/s : aku pergi jaybe bkn hari isnin..cuma aku lambat update jek..sebab tak ada mood

Wednesday, February 9, 2011

ARTES FOFULER





lately my job sebagai artess fofular..hehe..nak tau kenapa??
sebabnya, tiap-tiap hari after habes kontrak ngan parkson..haku mesti pergi bandar jejalan..

AFTER HABES KERJA ON MY LAST DAY IN PARKSON

sukanyeee saya bila dapat makan macdonald!!!

muncungkan bibir anda sebelum menjamu selera..hehe

its me with full of food on table..hehe


oohhhemmmjiii...sangat mengenakkan..hehe

orange + sprite = sodaaappp

sangat sedap ini beef posperity..


 
owwwhhh...comel sungguh gewe ni..kahkahkah



HARI SETERUSNYA BERSAMA IBU DAN PAK USTAT =)




see !!! dalam workshp pon boleh posing lagi..akibat terkena virus kebosanan la ni =) 


ohhhemmmjiii....with my hubby =)



lick me !!! *auccchhh...budus kamu*

tatap mataku..hehehe..

HARI HARI SETERUSNYA BERSAMA MEMBERSSSS



cheesssssseeee

dengan troli pun jadii




with ain rockerrsss taman..hehe