Monday, March 28, 2011





Tuesday, March 22, 2011

ROKOK itu best!!

SIAPA CAKAP ROKOK TU BEST???   of cose la siapa yang hisap akan cakap rokok tu best
aku pun pelik bin hairan bin macam bangang-bangang sebab apa korang korang semua cakap rokok ni best.kalau sehari sekali or tiga kali sehari (da macam makan ubat) korang tak hisap mesti wajib harus tak boleh tak hisap.tak faham? la kesan merokok,cakap bebelit sikit da tak faham.

"ek eleee..pehal lu ni,angin ta tentu pasal.wa isap guna duit wa..bukan guna duit lu kan?tak nyusahkan mak bapak lu pon la" 

huh! ni mesti korang korang yang ta puas hati akan cakap kat aku..aku tau dah..meh aku balas balik

"eheem..testing..testing..hey bro!actually hey berok!! lu mmang ta da susahkan mak bapak gua.tapi lu susahkan gua isap,wa terpaksa tanpa rela hati sedut itu penah baca article yang org sedut asap rokok ni percentage dia lagi besar nak mati dari percentage orang yang,lu ni yang merokok bagai actually pembunuh."

ada yang kata 
wth.sapa ajar kau falsafah sesat ni??bkn anak jantan  tapi anak setan.terang2 rokok tu da haram.

bapak kau berjambul..siapa kata??hadith mana yang tulis macam ni?nak hilangkan tension ni bkn dengan merokok..bersenam la der..lagi pon macam2 cara lagi nak hilangkan tension selain merokok..

hak tuiiihh!! macho la sangat..mulut berbau..gigi kuning..bibir dah macam gothic member..hitam..macho ke macam ni? ni ke yang korang kata macho sangat?

sebenarnya aku tulis entry ni bukan nak cari gaduh dengan perokok semua ya..just want to let you know althought it always you hear from radio or television.

aim aku tulis entry ni untuk bagi kesedaran kat korang,kalau tak sedar jugak tak tau la nak buat macam mana..

mudarat merokok

korang nak mati cepat ke?korang da puas nak hidup ke? korang da banyak buat amal?

2.penyebab pelbagai penyakit seperti KANSER PARU2,SAKIT JANTUNG,STROK
korang nak ke dapat package penyakit ni free macam tu je?kalau nak,teruskan gaya hidup korang dengan merokok

kan aku da cakap awal2 tadi..membahayakan kepada penyedut.korang nak anak korang meninggal sebab sakit yang dia hadapi berpunca daripada selalu menyedut asap rokok korang?

memang busuk pon molot orang yang isap rokok..eeiiiuuuw..awek pon ta nak dekat 




siapa2 yang berhenti sangat meroko tapi sampai la ni tak boleh,cuba try NIQUITIN

tips before take your result

thanx to anak ghazali for give me this tips =)

amalkan baca :

1. al-fatihah
2. ayat kursi
3. al-ikhlas 7x
4. al-alaq 3x
5. an-nas 3x
kemudian berdoalah dengan nama ALLAH dengan rendah diri & mintalah kejayaan sebagai muslim.

lepas tu,masa nak pergi sekolah mulakan dengan kaki kanan.INSYAALLAH kejayaan milik kita semua dengan keizinan ALLAH S.W.T. amiinnn~~


haha..semua latest entry mesti pasal result..kenapa?? perlu ke?? ta nak boleh?? hahahaha..da nk dapat result da pon..kita bukan boleh tukar jawapan pon..except kita doa banyak2 and terima je result tu nnti dengan hati yang tenang..ceeeehhh!! dah macam ustazah yang tak bertauliah..kamu kamu dan kamu jangan harap dapat tau apa result aku nanti..haha!! chow

eyh! lupa nak habaq..sapa nak join aku ta nak pergi amek result kat sekolah esok tp korang still boleh dapat tau result korang tanpa minta pertolongan orang lain kecuali kena la korban kredit tu sikit..tekan S I N I ..JOM RAMAI2 TAK PAYAH DATANG SEKOLAH

Monday, March 21, 2011



When I got home that night as my wife served dinner, I held her hand and said, I've got something to tell you. She sat down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.

Suddenly I didn't know how to open my mouth. But I had to let her know what I was thinking. I want a divorce. I raised the topic calmly.
She didn't seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?

I avoided her question. This made her angry. She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man! That night, we didn't talk to each other. She was weeping. I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. But I could hardly give her a satisfactory answer; she had lost my heart to Jane. I didn't love her anymore. I just pitied her!

With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which stated that she could own our house, our car, and 30% stake of my company.
She glanced at it and then tore it into pieces. The woman who had spent ten years of her life with me had become a stranger. I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what I had said for I loved Jane so dearly. Finally she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see. To me her cry was actually a kind of release. The idea of divorce which had obsessed me for several weeks seemed to be firmer and clearer now.

The next day, I came back home very late and found her writing something at the table. I didn't have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because I was tired after an eventful day with Jane.

When I woke up, she was still there at the table writing. I just did not care so I turned over and was asleep again.

In the morning she presented her divorce conditions: she didn't want anything from me, but needed a month's notice before the divorce. She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. Her reasons were simple: our son had his exams in a month's time and she didn't want to disrupt him with our broken marriage.

This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how I had carried her into out bridal room on our wedding day.
She requested that every day for the month's duration I carry her out of our bedroom to the front door ever morning. I thought she was going crazy. Just to make our last days together bearable I accepted her odd request.

I told Jane about my wife's divorce conditions. . She laughed loudly and thought it was absurd. No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully.

My wife and I hadn't had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed. So when I carried her out on the first day, we both appeared clumsy. Our son clapped behind us, daddy is holding mommy in his arms. His words brought me a sense of pain. From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. She closed her eyes and said softly; don't tell our son about the divorce. I nodded, feeling somewhat upset. I put her down outsidethe door. She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.

On the second day, both of us acted much more easily. She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse. I realized that I hadn't looked at this woman carefully for a long time. I realized she was not young any more. There were fine wrinkles on her face, her hair was graying! Our marriage had taken its toll on her. For a minute I wondered what I had done to her.

On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. This was the woman who had given ten years of her life to me.
On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again. I didn't tell Jane about this. It became easier to carry her as the month slipped by. Perhaps the everyday workout made me stronger.

She was choosing what to wear one morning. She tried on quite a few dresses but could not find a suitable one. Then she sighed, all my dresses have grown bigger. I suddenly realized that she had grown so thin, that was the reason why I could carry her more easily.

Suddenly it hit me... she had buried so much pain and bitterness in her heart. Subconsciously I reached out and touched her head.

Our son came in at the moment and said, Dad, it's time to carry mom out. To him, seeing his father carrying his mother out had become an essential part of his life. My wife gestured to our son to come closer and hugged him tightly. I turned my face away because I was afraid I might change my mind at this last minute. I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room, to the hallway. Her hand surrounded my neck softly and naturally. I held her body tightly; it was just like our wedding day.

But her much lighter weight made me sad. On the last day, when I held her in my arms I could hardly move a step. Our son had gone to school. I held her tightly and said, I hadn't noticed that our life lacked intimacy.
I drove to office.... jumped out of the car swiftly without locking the door. I was afraid any delay would make me change my mind...I walked upstairs. Jane opened the door and I said to her, Sorry, Jane, I do not want the divorce anymore.

She looked at me, astonished, and then touched my forehead. Do you have a fever? She said. I moved her hand off my head. Sorry, Jane, I said, I won't divorce. My marriage life was boring probably because she and I didn't value the details of our lives, not because we didn't love each other anymore. Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day I am supposed to hold her until death do us apart.
Jane seemed to suddenly wake up. She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears. I walked downstairs and drove away.

At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers for my wife. The salesgirl asked me what to write on the card. I smiled and wrote, I'll carry you out every morning until death do us apart.

That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, I run up stairs, only to find my wife in the bed - dead.
My wife had been fighting CANCER for months and I was so busy with Jane to even notice. She knew that she would die soon and she wanted to save me from the whatever negative reaction from our son, in case we push thru with the divorce.-- At least, in the eyes of our son--- I'm a loving husband....

The small details of your lives are what really matter in a relationship. It is not the mansion, the car, property, the money in the bank. These create an environment conducive for happiness but cannot give happiness in themselves. So find time to be your spouse's friend and do those little things for each other that build intimacy. Do have a real happy marriage!

If you don't share this, nothing will happen to you.

If you do, you just might save a marriage.
Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.

erm..i cry while i read this article..such an idiot man and it actually happen in our daily life..we always realise that he/she is our love when he/she gone.. so,the moral value is,dont be so greedy to find other girls/boy to replace your partner position for the reason that the new one is the fresh one.


dia buat saya ketawa utk seketika

ok.nak sambung nangis

kecamuk oleh perasaan yang bangang

i dont like this rasa..argghh!!shit! ok..i admit that i miss that moment..really2 miss it..dunno why suddenly i feel like this..can i cry baby? NO!! TIKA YOU CANNOT CRY ANYMORE ABOUT THE PAST THING! be strong can face it..aarrgghh!! can anyone explain  to me why must i feel like this? do i love him?the answer is i miss him? the answer is still NO..erm,maybe YES..actually i dont love him or miss him but i just lonely..lonely make me back to the past and again make me remember the past worst thing that i ever had..please dear..anyone please make my life not lonely again..i'm begging...please.. )= now,i cannot sleep..and now,i already cry )'=

Friday, March 18, 2011

EXCIDENT !!!!!!!!!!

excident atau kemalangan ialah suatu kejadian yang melibatkan kecederaan pada mangsa(orang) atau pada kenderaan(kereta,motor dan lain2)..

actually this entry special to my little(big sebenarnya) brother sebab tadi petang dalam pukul 6 p.m dia excident dengan motor and the most interesting part is when the excident occur in front of surau..such a good boy right..nk excident pun cari port baaaiiikkk punya (=


ye,aku nak citer la ni..saba jela.. (penangan cerita hantu kak limah)
petang tadi aku ngan ibu nak pergi pasar,well malam ni kan final raja,kita orang pergi pasar cari makanan untuk menjadi santapan kita orang anak beranak melantak depan tv.TIBA-TIBA...jeng...jeng...jenggg.. ibu dapat call,dari siapa aku tak tahu..aku pun buat muka comel sambil belek2 apa yang ada kat situ.THEN, ibu cakap my adik excident!! APA! EXCIDENT? TERUK KE? DENGAN APA? JOM LA BALIK..AYAH BEBEL TAK? LUKA TEROK KE? EXCIDENT DEKAT MANA? tengok!tak sempat ibu nak jawab soalan pertama aku dah tanya soalan kedua..ibu dengan cool macam tak ada pape yang berlaku bagitau yang dia ok je.budak yang langgar dia mcm kena sawan vavi..keluar buih kat mulot.dia excident dekat depan surau sebab dia nak pergi tengok orang rewang..esokkan ada sambutan maulidur rasul.(aku tabik spring kat ibu cose tenang cool tenteram giler..kalau anak aku yang excident,mesti aku kelam kabut balik rumah naik kereta tak pakai seat belt..pintu kereta tak sempat nak ttup dah jalan..haha)

now,i think i got new job..i'm a NURSE !! hehe..bangga gitu tau jadi nurse..before pergi klinik aku ada la cuci luka adik aku tu.bila sampai klinik doktor kata luka adik awak dah bersih.bagus.saya tak perlu cuci lagi,cuma saya akan bagi ubat aje.time ni sumpah! bangga giler tahap gempa bumi..

now.adik aku ok je.tak serius mana.bawa dia pergi klinik pun just untuk prevent daripada kuman masuk dalam luka dia.kang melarat kena kancing gigi la,kancing seluar la..time tu baru nak prevent dah tak guna..

uolls layan jela pic ni (=

besarnya tangan..hehe

motor ni dia baru make-up dengan kazen rapat dia..kesian pulak tengok motor ni..da tak hensem )=

terburai je,meter tak pecah pun..jimat duit (=

ni dia !!! ubat yang perlu di makan..botol merah tu untuk ubat cuci dan sapu luka

kesimpulan,iktibar,moral value: kita hendaklah sentiasa berwaspada dan menganggap apa yang berlaku kat kita ni mesti ada hikmahnya dan kebaikan yang tersendiri walaupun kita tak nmpak kebaikkannya sekarang (=

Thursday, March 17, 2011


wah ! tika tika..makanan je kau ni sejak akhir2 ni..apakah tanda-tandanya? adakah tanda yang badan aku nak membesar? ops! pembetulan..bukan membesar tetapi da memang besar..hehe mengaki pon kau...
actually "CUCUR BAWANG & KOPI 'O'" ni tajuk novel yang baru aku khatamkan..not bad la citer ni...bes..yang syoknye,aku baca novel ni aku dapat moral of the story or lebih tepat iktibar yang kita ni kena bersyukur dengan apa yang kita ada..jangan sesekali mengeluh dengan dugaan yang kita hadapi but try to solve it and the most important thing,tolonglah...please laaaa....THINK POSITIVE..penting sangat..dan anggap la apa yang terjadi kat kita ni pasti ada hikmah disebaliknya..huh! jangan menagih kasih sayang kat orang yang dah tak sayang kat kita..and,jadikan kisah silam tu hanya kenangan yang tak perlu diungkit kembali..

hahahaha...macam mana? ayat aku ada mcm pakar motivasi tak?? 

uollz..this novel aku bli kat popular..price RM25.90..if u have popular card,u will get discount 10%..hurry up buy it!! tambahla koleksi novel kat rumah uollz tu (=

Tuesday, March 15, 2011


actually entry ni just nak bg tau yang aku tgh tak ada mood..tak tau sebab apa..bnda ni dtg secara tiba-tiba tanpa diundang dan dijemput apatah lagi dibentang carpet merah..aku nak ucapkan takziah kepada mangsa-mangsa yang kena sembur ngan aku malam ni..keciannyeee (muka penuh kecian bercampu aduk dengan mata yang redup) kau ! kau! dan kau yang kena sembur tu,sabo jela ea..hehe..tu la,aku kata jangan kacau aku,ko nak massage jugak..sabo la jang,esok kan boleh massage lagi..degil sangat kan..PADAN muka kena mara..hehe..

MOOD : oke sudah!! (thanx to yang kena sembur dan menjadi tempat amarah aku)

Monday, March 14, 2011

WEDDING my sis !!!

firstforall...aku nak bagitau apa yang aku feeling semasa dan selepas wedding tu la dia apa yang aku rasaaa......PENAT !! capek!! KELETIHAN !! gembira..banyakkn apa yang aku rasa?? hehe..tamak haloba betol perempuan ni..

adik sapa la ni?? 
adik fai & ain

anak sapa la ni??
anak jijah.. 

kawan sapa la ni?? 
huh!!korang yang kawan aku tu,apa lagi!ngaku cepat yang aku ni kwan korang!!!!

FINE! aku tau yang aku dah mula nak merepek meraban macam orang ilang anak sulung hasil perkahwinannya selama 10 tahun.. tika!! STOP IT GIRL!!!

thanx to fana anak ghazali & her mom sebab sudi menghabiskan masa yang sangat ber-emas tu sampai boleh jadi jutawan kalau gadai kat pajak gadai hanya untuk dtg kat rumah aku mlm sabtu walaupon esoknya kau nak fly jauh dari KLG.. =)

thanx to dila anak aidil  & pakcik aidil sebab sudi merompak masa korang sikit tok dtg wedding akak aku..

thanx to botak,aguss (aku tak ajak dia tp dia yg datang sendri aka tak tahu malu),iman,abg badan besar(tak tau nama & tak knl) sebab korang dtg menghabiskan mkanan kat wedding akk aku..thanx to botak sebab sanggup balek kluang semata-mata nk dtg wedding ni (actually dia mmg nak blek kluang & wedding akk aku bkn sebab utama dia blek kluang)


korang layan jela pic yg sempat aku snap ni.. 

ni time nikah..ala~ala arab gituu

this pic time bersanding..

outdoor time !!
huh!! ni FUTURE BRIDE in our family =)

Friday, March 11, 2011

he call me !!

haha..dia call aku?? bahagia ke?? tak de la bahagia sgt..just macam kelakor yang dia kol aku..hehe..mesti dia rindu aku,tp aku ta penah rindu ko.. (= kesian dia kn...

ape sebenarnye main point entry ni?? actually saje nk kasi gempak cerita jee..
cuma macam agak kurang percaya setelah sekian lama yg ta bape nak lama aku tak balas msg dia,akhirnya dia kol aku..tu pon sebab dapat free call..haha..tu pon sekejap je oke =p KEDEKUT

Thursday, March 10, 2011


haha..siap dapat award blog cantik to hana sebab bagi aku AWARD ni..giler tak suke..suke la giler..
senyap tika! nnti semua yang baca jadi giler ==''

mesti ramai yang pertikaikan pasal award ni..yela,takkn la blog mcm ni rupa leh dapat AWARD sebesar ni (besar giler kan award ni) fine! kalau kau..eyh kau...bkn kau la..kau kau tu!! kalau kau tu tak puas hati aku dapat AWARD ni(tak perlu nk capslock-kn prkataan award)..pergi la buat laporan polis or pergi buat laporan kat ADUAN RAKYAT..hehe..time tu mesti kau puas hati..(hey!entry ni bkn nk maki org laa..chill)

straight tanpa corner corner or buat u-turn..actually aku kena jwb beberapa soalan yang sangat sangat sukar..bukan senang lenang je nk dapat award ni taw..

beginilah cara-cara artis celop jawab soalan cepumas

1:: berikan 1 nickname untuk saya
uollsz ta tau nama i ke? nama fofular i DOTTIE MO/KA.. 

2::ucapan untuk pemberi AWARD ini
i memang sesangat sangat sangat berbangga kerana dapat award yang giler berprestij ni..terima kasih kepada penaja baju i mlm ni iaitu kedai hari-hari..terima kasih kpd my mom yg slama ni support i dr depan..fmly i yang slama ni bagi i duit belanja..dan terima kasih sesangat kepada hana kerana memberi award yang tersangat bessoooooo punye ni...LIHAT LAH DUNIA!! SAYA PUNYE BLOG SANGAT CANTIKKKKKKKKK!!!!!!(over sgt oke)

3::berikan 6 je fav artis/singer/group yg korang minat
siti wan kembang nurhaliza
apit tersepit guna penyepit
nur atikah the best singer (artes baru)
kangen kamu sesangat band
search google

4::TAG award ni kat 10 2 blogger/follower(sedih tak?tak pon)
fana syg
dila hunny

Monday, March 7, 2011

edited picture

kenapa nak kena edit mengedit gambar yg kita da snap??

i) sebab nak nmpak lagi cantek !! (cantik ke??)
ii) sebab nak nampakan ke-dramatis-san pic tu (dramatis la sgt)
iii) sebab saya sangat bosan lalu membuat keleje yang agak tak berfaedah
iv) sebab nak asah bakat ke-creative-fan diri sendri (creative la sgt)
v) sebab saya punye suka la (=

th!s pic hand made by ME <3

fb profile pic

comel kan saya (oke aku perasaan je lebih)

sila pakai sunglass before see this pic

loike this pic damn much sebab purple <3

cover album terbaru sy

3 gadis

cuba teka..... =.=

sekian untuk kali ini...terapkan lah hobi yg bermanfaat dan jangan sesekali memuji diri sendiri secara berlebihan kerana dikhuatiri akan menjadi bahan maki orang lain =)

Saturday, March 5, 2011

18 tahun ke atas

as salam

bahasa entry kali ni sangat teruk dan budak bawah umur 18 dilarang sama sekali membaca entry ni.
apa lagi kau tgu budak bawah umur..close this section !!! NOW !!!

hai bangsat !! kau ta payah nk tnjuk baik depan aku..aku taw la kau sapa..apa yang ko buat blakang aku..kau jgn ingat aku bodoh mcm kau yg memang sedia bodoh..setakat kau?? aku tak mati pon klu kau ta ada..kau nak mati tak bangsat?? aku leh tolong..aku rasa setan pon suke ko mati cepat sebab dia leh tambah ahli club dia kat neraka..ko na nasihat aku macam kau bagus sangat kan??kau tak ckup bagus nak nasihat aku sebab kau sendri macam lahabau bangsat taik babi sial.. thtanx to ALLAH sbb bagi aku kekuatan berhadapan ngan ko bangsat..jgn nak tunding jari and cari kesalahan orang lain..kesalahan kau lagi terok tahap taik cair yang da lama tak di nyahkn dr bdn.eyh bangsat  !!! kau ingat ea..AKU TAKKAN MATI TANPA KAU !!!! kalau kau still wat taik cair kat aku,nasib ko tak seindah yang kau sangka..kita tunggu..

Wednesday, March 2, 2011


ohemjiii.. at last,i found the right one !!!! (muka puas) actually bukan aku yang found that..tapi ct raudah and hana sebagai pensebuk..hehe.. thanx uollz.. i loike DELLYSHAH !! luv u sayang

siapakah DELLYSHAH??
kekasih baru??
pakwe baru??
ke exboyfie??
nama pompuan la der..pakwe la pulak !! lesboo ke hapa

hurmm..korang fkir sendiri.. chill out.. =)

aku jadi bahan uji ??

wah !!! sejak akak aku nak kawen ni,aku telah dijadikan bahan uji yang macam dalam makmal tu..
nak tau ape yang dia org uji kat aku ?
muka minah ni macam nak mintak pen-sepak kan?? sapa nak bagi? silakan..

huh !! ni tangan aku..aku yang dijadikan tempat menguji ketahanan dan tahap kepekatan colour inai ni.. to go..ta ada idea nk mencarot ape lagi ni.. *_^